Jacques Verhagen

  Boek een lezing over pelgrimeren naar Santiago

Lezingen


Ontdek als een ware pelgrim de Camino de Santiago. En boek een inspirerende lezing over de wereldberoemde pelgrimstocht naar Santiago.


Tijdens mijn lezing neem ik de bezoeker mee in de tocht naar Santiago. Op inspirerende wijze vertel ik over de historie en cultuur van de pelgrimstocht. Naar wie lopen al die pelgrims en waarom is nou juist deze tocht wereldwijd zo vermaard? En waarom is de route aangegeven met een gele pijl? Wat drijft de lopers en hoe binden bloed, zweet en tranen hen onderweg?

WP_20160626_11_11_56_Pro[1]
WP_20160626_11_11_56_Pro[1]


De pelgrimstocht

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, ook wel de Jacobsweg genoemd, is de tocht naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella. Vanuit alle Europese landen zijn meerdere routes te bewandelen via Frankrijk en Spanje, met als eindpunt Santiago de Compostella. Van oudsher hebben pelgrimstochten een religieus karakter, zo ook de tocht naar Santiago.

Tegenwoordig hebben mensen verschillende redenen om de tocht te lopen. Zo wordt de route gewandeld, gefietst of op andere manieren afgelegd vanwege het cultuurhistorisch erfgoed en de prachtige natuur. Maar ook mensen die zichzelf willen leren kennen, op zoek zijn naar een soort vrijheid of die een fysieke uitdaging willen aangaan, leggen de wereldberoemde route af. 

 


 
 


   

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Bekijk op mijn YouTube kanaal meer filmportretten.

Recensies: